Krise I de danske idrætsforeninger


Arkivfoto: Scanpix
Trods pæne tal på overfladen kniber det med at lokke frivillige til, og det truer foreningslivet. Mere konkrete rammer kan være løsningen.
Af Lasse Koldkjær Kristoffersen

Mere end halvdelen af alle landets idrætsforeninger oplever problemer, når tungere poster som kasserer- og formandsposter skal besættes. Det viser tal, som Idrættens Analyseinstitut og SDU har fremlagt. Tallene bekymrer næstformanden for DGI, Susanne Bager.

”Det kan være helt katastrofalt for en forening og medlemmerne, hvis det ikke lykkedes at få nye på de opgaver,” siger Susanne Bager.

Lønkompensation

Hun anbefaler lønkompensation, så en leder i en større idrætsforening eksempelvis kan få dækket ti timer om måneden til opgaver i foreningen. Den løsning er idrætsordfører for Radikale Venstre, Erik Kristoffersen ikke afvisende overfor.

”Forslaget virker kreativt, men som situationen er nu, skal vi nok ikke satse på, at at det er på det område, de offentlige ressourcer prioriteres,” siger Erik Kristoffersen. Overordnet ser han ikke det store problem, som tingene er nu.

”Med lønkompensation kan jeg også godt frygte, man sender et forkert signal i forhold til det gode princip, at det overvejende er frivillige ledere, der løfter i flok i breddeforeningerne. Som jeg er orienteret, er der ikke større problemer vedrørende frivillige ledere i idrætsforeningerne.”

”Glansbilledet snyder”

Det er ikke en betragtning, leder af Forskningcenteret for Idræt og Samfund ved Aarhus Universitet, Gorm Thomsen, er enig i.

”Glansbilledet snyder. Antallet har ikke ændret sig meget over de seneste fem til ti år, men der er stor udskiftning, og jævnlige udfordringer med at skaffe nye trænere, instruktører og bestyrelsesmedlemmer,” siger Gorm Thomsen.