Ude godt

Daniel Christensen fb

24-årige Daniel Christensen er glad for Aarhus som studieby, men han er ikke i tvivl om, at han flytter tilbage til København, når tiden på Journalisthøjskolen er ovre.

Af Lasse Koldkjær Kristoffersen
mail@dalixam.net

Aarhus: Det var uoverskueligt og en smule skræmmende, men her efter et år i Aarhus er Daniel Christensen blevet glad for byen.
“Aarhus har taget det bedste fra København og sorteret meget af det dårlige fra. Man skal ikke langt i bus eller på cykel, inden man kommer ud af det urbaniserede miljø. København er et beton- og graffitihelvede,” siger Daniel Christensen.
Da han for et år siden sammen med sin kæreste kom til Aarhus, kendte han én anden person i byen, og uden et arbejde eller andre sociale aktiviteter gik meget af tiden med TV eller computer.
“Det var selvfølgelig lidt af en hæmsko ikke at at have et arbejde, men det var da spændende at flytte til en ny by, og så kom jeg på højskole og begyndte til fodbold, så det kom hen ad vejen,” fortæller han.

Forberedt til prøven
På højskolen blev Daniel Christensen klar til optagelsesprøven på Journalisthøjskolen.
“Det var et intenst forløb, hvor man kun forberedte sig på at kunne komme forbi den hurdle, det er at komme forbi optagelsesprøven. Det gjorde så også, at jeg både inden prøven og på dagen følte mig langt mere klar,” fortæller Daniel, der slet ikke er sikker på, han var kommet ind, hvis ikke det havde været for højskoleopholdet.
“Nej, rent praktisk tror jeg ikke, jeg havde bestået. Det var i hvert fald overordnet en rigtig god idé at tage det ophold,” siger han.

Praktik i byen
Når Daniel Christensen om halvandet år skal i praktik, kommer det efter al sandsynlighed til at foregå i eller omkring Aarhus. I hvert fald hvis det står til ham selv.
“Det er formentlig det eneste sted, jeg søger praktik, fordi jeg bor her med min kæreste. Hun starter også på en videregående uddannelse nu, så jeg ville være lidt af en røv, hvis jeg bevidst søgte væk. Hun har heller ikke været på højskole, så hun ville være endnu mere isoleret,” fortæller Daniel.
På trods af mange pæne ord om byen forventer Daniel ikke at blive her efter studietiden.
“Vi har hele tiden planlagt at flytte tilbage til Sjælland, for det er der, vores familier og venner er, og vi kender jo ikke rigtig nogen her ud over dem, vi skal læse med. Selvfølgelig skal man aldrig sige aldrig. Det har jeg også talt med min kæreste om, men hun er meget stålsat med hensyn til, at vi er her for at læse, og så tager vi hjem bagefter. Det er ikke et problem for mig. Det har jeg det fint med.”

Her fortæller Daniel Christensen om, hvordan han startede med at spille fodbold.